Faqs | Amorim Wise

FAQ

Wat is kurk en waar komt het vandaan?

Kurk is de bast van de kurkeik. De soortnaam is Quercus Suber L. De kurkeik is inheems in het westelijk Middellandse Zeegebied. Hier heersen de optimale groeiomstandigheden met betrekking tot bodem, weersgesteldheid, temperatuur en hoogte.

Wat zijn de belangrijkste duurzame voordelen van het gebruik van kurk?

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van kurk bijdraagt aan een duurzamer wereld. In het Montado (kurkeikenbos) helpen kurkeiken bij de regulering van de watercyclus en het bestrijden van woestijnvorming. Ze onttrekken grote hoeveelheden kooldioxide aan de atmosfeer en dragen daarmee sterk bij aan de strijd tegen klimaatsverandering. Kurkeikbossen hebben een grote biodiversiteit, wat deze bossen tot een van de 36 hotspots voor biodiversiteit ter wereld maakt.

Hoe wordt de kurk van de boom gehaald?

Kurk is de bast van de kurkeik. Het wordt geoogst door middel van een eeuwenoud en handmatig proces waarbij de boom niet omgehakt of beschadigd wordt. Kurk wordt voor het eerst geoogst als de boom 25 jaar oud is en als de stamomtrek groter is dan 70cm. De bast groeit opnieuw aan en volgende oogsten vinden elke negen jaar plaats, tussen mei en juli. Van dezelfde boom kan ongeveer 15 tot 20 keer geoogst worden, omdat kurkeiken gemiddeld 200 jaar oud kunnen worden.

Waarom zou ik een kork-vloer moeten kopen?

Amorim WISE-vloeren bestaan in de kern uit een natuurproduct - kurk. Ze zijn milieuvriendelijk en worden gemaakt van een hernieuwbare grondstof (bast van de kurkeik). Daarnaast biedt deze technologie u comfort en welzijn. De producten zijn stil en hebben een natuurlijke thermische isolatie, ze bieden loopcomfort en zijn schokbestendig. Tel hierbij op de grote sterkte en duurzaamheid, en geen ander vloermateriaal combineert al deze voordelen.

Hebben Amorim WISE-vloeren te lijden onder veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur?

Kurk zet uit en krimpt onder invloed van veranderingen in binnenklimaat. Extreme omgevingsomstandigheden , met name blootstelling aan extreme hitte, vocht of drooge (meer dan 65%, minder dan 35% relatieve luchtvochtigheid) kan ervoor zorgen dat het kurk krimpt en dat de naden beter zichtbaar worden. Als de luchtvochtigheid hoger is, kan de kurkvloer uitzetten. Bij kurk treedt eventuele krimp of uitzetting in alle richtingen op. Met goede acclimatisering, een vloer die op de juiste manier gelegd is en goed onderhoud kunnen problemen voorkomen worden.

Is lopen op Amorim WISE-vloeren comfortabeler dan lopen op andere vloeren?

Is lopen op Amorim WISE-vloeren comfortabeler dan lopen op andere vloeren? De inherente veerkrachtigheid van kruk is perfect in balans met de mechanisch sterke, meerlagige structuur van Amorim WISE. Dit maakt dat producten van Amorim WISE comfortabeler zijn om op te staan of op te lopen dan verschillende andere soorten vloeren.

Hebben Amorim WISE-vloeren goede akoestische eigenschappen?

Amorim WISE-vloeren leveren zeer goede akoestische resultaten. Deze resultaten zijn behaald in testen van de geluidsreductie en contactgeluid in officiële, onafhankelijke laboratoria. De testresultaten zijn beschikbaar voor alle producten.

Zijn producten van Amorim WISE brandveilig?

Alle producten uit het Amorim WISE assortiment zijn volgens internationale normen getest. De brandwerendheid wordt gedefinieerd op basis van energie (vlamvorming) en rookontwikkeling. Met betrekking tot energiebijdrage classificeren ze van A tot F (zijnde A het best) en in rookontwikkeling van 1 tot 2 (zijnde 1 het best). Deze informatie kan aangetroffen worden in de technische gegevensbladen bij het product.

Dragen Amorim WISE-producten bij aan LEED-punten?

Jazeker. Amorim WISE-producten zijn ontworpen voor de strenge criteria die verplicht zijn voor deze punten. Op basis van het LEED-beoordelingskader dragen producten van Amorim WISE bij aan de volgende credit-punten: materialen en middelen, binnenluchtkwaliteit en innovatie & ontwerpproces.

Dragen Amorim WISE-producten bij aan BREEAM-punten?

Jazeker. Amorim WISE-producten zijn ontworpen voor de strenge criteria die verplicht zijn voor deze punten. Op basis van het BREEAM-beoordelingskader dragen producten van Amorim WISE bij aan de volgende credit-punten: Materialen en welzijn.

Waar kan ik alle Amorim WISE-brochures vinden?

Alle brochures staan op de pagina Downloaden van de website.

Zorgen Amorim WISE-vloeren voor een gezonde leefomgeving binnen?

Ja, dat doen ze. Alle Amorim WISE-producten voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot binnenluchtkwaliteit. Certificaten zoals Greenguard, TÜV of de Franse regelgeving (A+) zijn onderdeel van de eisen van Amorim WISE-producten.

Kan ik Amorim WISE-producten ook buiten leggen?

Producten van Amorim WISE zijn alleen bedoeld voor binnen.

Kan ik een Amorim WISE-vloer zelf leggen?

Amorim WISE levert een grote verscheidenheid aan zwevende Amorim WISE-vloeren die gemakkelijk zelf gelegd kunnen worden. Verbind de vloerdelen en gebruik geen lijm. Gelijmde vloeren vereist meer handwerk, speciaal gereedschap en voorbereiding van de ondergrond.

Kan ik Amorim WISE-vloeren ook leggen in commerciële ruimtes of ruimtes met veel loopverkeer?

Ja, natuurlijk kan dat. Amorim WISE heeft producten die geschikt zijn voor commerciële ruimtes met zwaar loopverkeer, zoals warenhuizen, scholen en kantoortuinen. U hoeft alleen maar de juiste optie voor uw behoeften te zoeken, in het totale aanbod van Amorim WISE.

Waar kan ik de leginstructies van Amorim WISE-producten vinden?

Alle leginstructies staan op de pagina Downloaden van de website.

Hoe worden Amorim WISE-vloeren normaliter gelegd?

U kunt de vloerdelen al dan niet verspringend leggen, in halfsteens, blok- of willekeurig verband. Tijdens het leggen hoeft u er niet op te letten dat de dessins op elkaar aansluiten.

Kan ik Amorim WISE-vloeren boven op een bestaande tegelvloer leggen?

Ja, dat kan zeker, mits de keramische tegels stevig vast zitten, stabiel en niet gescheurd zijn. De ondervloer moet horizontaal en droog zijn. Het hoogteverschil mag niet meer bedragen dan 3mm per 2m. Als u een gelijmde vloer wilt leggen, moet u er rekening mee houden dat dit soort ondervloer geen vocht absorbeert. Alle vervuiling (bv. vet, was, zeep enz.) moet grondig mechanisch verwijderd worden en tevens met reinigingsmiddelen, met name als de vloeren al enige tijd in gebruik zijn. Eventuele losse tegels moeten weer vastgemaakt worden. Ondervloeren van dit type moeten opgeruwd worden (bv. door middel van schuren, borstelen met staalborstels, zandstralen) en met een primer en uitvlakmiddel op basis van Portlandcement behandeld worden.

Kunnen Amorim WISE-producten op een verwarmde vloer gelegd worden?

Ja, Amorim WISE-producten kunnen gebruikt worden in combinatie met een vloerverwarming. Dankzij de isolerende eigenschappen van kurk zal de vloer langzamer opwarmen dan conventionele laminaat- of houten vloeren. De warmte wordt langzamer vrijgegeven. De oppervlaktetemperatuur van de ondervloer mag niet hoger zijn dan 28°C. Hierdoor kan de vloertemperatuur hoger worden dan de aanbevolen maximale oppervlaktetemperatuur (niet hoger dan 20 - 22°C)

Met hoeveel marge voor snijverlies moet ik rekening houden tijdens het leggen?

Dit hangt af van de complexiteit van de ruimte en de vaardigheden van de legger. Meet de lengte en de breedte van elke individuele ruimte en vermenigvuldig dit voor het totaal aantal vierkante meter. Doe hetzelfde in elke ruimte. Het snijverlies en het afval hangt af van uw vaardigheid en de indeling van de ruimte. Diagonaal leggen of vloeren met gebogen wanden vereisen een zorgvuldige berekening van de benodigde hoeveelheid. Voeg als vuistregel 5-10% van het totaal aantal vierkante meter toe voor snijverlies.

Hoe kan ik Amorim WISE-vloeren schoonmaken?

Amorim WISE-vloeren zijn eenvoudig te reinigen. Voordat u de vloer afneemt met een uitgewrongen dweil, moet u de vloer stofzuigen of vegen om al het losse vuil te verwijderen. U kunt de vloer ook met een swiffer reinigen. Dankzij de antistatische werking zal stof snel verdwijnen en wordt voorkomen dat stof naar de vloer getrokken wordt. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of middelen met ammoniak. Gebruik eenvoudige reinigingsproducten voor vloeren.

Hoe kan ik mijn Amorim WISE-vloer zo lang mogelijk als nieuw houden?

Hier geven we u enkele tips over hoe u uw vloeren kunt onderhouden. • Gebruik schoonloopmatten om vuil, vocht en schurende deeltjes van uw schoenen te vegen. Gebruik geen matten met een rubber of latex rug, omdat deze niet te verwijderen vlekken op de vloer kunnen achterlaten. • Gebruik bij het reinigen een vochtige, maar niet drijfnatte doek. • Gebruik viltjes onder stoelen en poten van meubels. • Kurk is een natuurlijk materiaal. Bij blootstelling aan direct zonlicht kan het verkleuren. Gebruik zonneschermen, gordijnen of andere maatregelen om te voorkomen dat er direct zonlicht op de vloer valt.

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Amorim Cork Flooring gebruikt kleine tekstbestanden, cookies, om een optimale ervaring te creëren bij het gebruik van onze website. Door op "Verzenden" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op uw computer en mobiele apparaat vanuit onze website.

Bekijk hier ons privacybeleidhier.

Dark Grey Washed Oak

FDYF001 | FDYF001

Selecteer Product om te vergelijken

Selecteer Product om te vergelijken